Jdi na obsah Jdi na menu

RADOST V LIZE MLADŠÍCH ŽÁKŮ, HRÁLI I JUNIOŘI A PŘÍPRAVKA

2. LIGA JUNIORŮ, SK. 5 – SOBOTA 6. 4. 2024 – TŘEBÍČ

PSKC Okříšky – ADAPS SK Jihlava  5:9  (3:3, 0:5, 2:1)
Branky/asistence: Tomáš Uher 2/1, Tomáš Chadim 1/0, Vojtěch Blecha 1/0, Tomáš Navrkal 1/0, David Bastl 0/1, Štěpán Ludmila 0/1, Šimon Korba 0/1

trebic-j-240406.jpgPrvní zápas proti SK Jihlava nám vůbec nevyšel. Sice jsme první branku dali my, ale pak už jen dotahovali. Jihlavě jsme výhru usnadnili lacinými góly.  Ve druhé části k tomu přibylo špatné obsazování hráčů, neproměňování šancí a nedůraz hráčů před vlastní bránou. Soupeř tak získal dostatečný náskok, který jsme v poslední třetině jen mírně korigovali.

 

PSKC Okříšky – Snipers Třebíč  3:6  (3:2, 0:2, 0:2)
Branky/asistence: Šimon Korba 1/1, Tomáš Uher 1/0, Štěpán Ludmila 1/0, Tomáš Chadim 0/1

Druhé utkání proti Třebíči už bylo o něco lepší. Dobře vyšla první třetina, kterou jsme vyhráli. Oproti zápasu s SK jsme dokázali lépe soupeře obsahovat a být důraznější. Ale bohužel jsme opět neproměňovali gólové šance, ve zbývajících třetinách se nám nepodařilo ani jednou skórovat. Tím jsme se porazili sami v obou zápasech.

Sestava: Tomáš Uher, Filip Dokulil, Tomáš Chadim, Jan Svoboda, David Bastl, Vojtěch Blecha, Štěpán Ludmila, Tomáš Navrkal, Lukáš Hájek, Šimon Korba

 

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ, SK. VYSOČINA - SOBOTA 6. 4. 2024 – OKŘÍŠKY

PSKC Okříšky – ASK Bystřice n. P.  1:10  (0:4, 1:4, 0:2)okrisky-sz-240406-1-vert.jpg
Branka: Petr Nováček
PSKC Okříšky – Orel Kněžice  6:6  (1:1, 2:2, 3:3)
Branky/asistence: Dominik Března 1/2, Petr Nováček 2/0, Jiří Man 1/1, Patrik Chadim 1/1, Ondřej Žampa 1/0
PSKC Okříšky – SK Jihlava  3:13  (1:3, 0:3, 2:7)
Branky/asistence: Petr Nováček 2/0, Jan Fila 1/1

Třetí výkonnostní koš posledního kola sezóny starších žáků se hrál v Okříškách. Vyrovnanou partii jsme v něm dokázali odehrát pouze s týmem Orel Kněžice. Zbývající dva soupeři byli nad naše síly. Fyzická převaha byla rozhodující. Věkový průměr našich hráčů je hluboko za ostatními. Proto nejsou výsledky až tak rozhodující. Tuto sezónu jsme s mladšími absolvovali hlavně pro získání zkušeností v tvrdších zápasech, než hrajeme v mladších žácích. A kluci se s tímto záměrem vyrovnali skvěle. Žádné zápasy nevzdávali i když by k tomu skóre kolikrát odpovídalo. Zaslouží za to velkou pochvalu a v příští sezóně již budou v kategorii starších žáků silnější. 

Sestava: Dominik Herynek, Jan Fila, Petr Nováček, Dominik Března, Patrik Chadim, Albert Šmarda, Bruno Brabenec, Jiří Man, Ondřej Žampa

 

LIGA VYSOČINY MLADŠÍCH ŽÁKŮ – NEDĚLE 7. 4. 2024 – ŽĎÁR N./S.

PSKC Okříšky – TJ Sokol H. Brod Erupting Dragons  12:2
PSKC Okříšky – SK JUVENIS Přibyslav  3:13

Skóre ze dvou zápasů 25:5 hovoří za vše. V obou utkáních jsme si vytvořili dostatečný náskok hned v úvodu. Ten jsme posléze dobrou kombinační hrou postupně navyšovali. Do naší branky padly góly po drobných chybách nebo faulech. Musíme pochválit chlapce za dobrý fyzický výkon.

Sestava: Jan Fila, Ondřej Žampa, Petr Nováček, Patrik Chadim, Bruno Brabenec, Kryštof Ludmila, Samuel T. Jewell, Dominik Března

 

PŘEBOR VYSOČINY MLADŠÍCH ŽÁKŮ – NEDĚLE 7. 4. 2024 – JIHLAVA

jihlava-pmz-240407-27-vert.jpg

KC Okříšky – OKNOPLAST SK Jihlava lvíčata  3:12
KC Okříšky – TJ Centropen Dačice  8:10
KC Okříšky – Snipers Třebíč modří  4:13
KC Okříšky – ASK Bystřice n. P.  2:25

Bohužel složení našeho týmu tentokrát nemohlo být pro ostatní potřebnou konkurencí. Proto výsledky z jihlavského turnaje nevypadají dobře.  Povinnou ligovou účast za klub zachránili kluci z kategorii elévů, většina je v ní prvním rokem. Zaslouží pochvalu, že do zápasů proti kolikrát o hlavu větším soupeřům jako jednoznačně nejmladší tým dne nastupovali. Věkový rozdíl byl ve hře hodně patrný. Mnohdy zaúřadoval strach z osobních soubojů, obava z prudkých střel, uhýbání, slabé napadání. Soupeřům se tak otevíral prostor pro pohodlnější kombinace a střelbu. Dobrá zkušenost na úvod kariéry a všichni, kdo chyběli z důvodu nemocí, souběhu s fotbalovými zápasy či jiných důvodů by této sestavě měli hodně poděkovat. 

Sestava: Tadeáš Němec, Jonáš Hnízdil, Šimon Hons, Jakub Lazárek, Marek Bacher, Rostislav Bacher
Fotoalbum z turnaje ZDE.

 

LIGA VYSOČINY PŘÍPRAVEK – NEDĚLE 7. 4. 2024 – TELČ

PSKC Okříšky – Florbal Telč  1:3                        PSKC Okříšky – TJ Centropen Dačice  3:2
PSKC Okříšky – Pacovští Honzíci  5:5               PSKC Okříšky – Snipers Třebíč modří 3:4


Stejně jako na přebor mladších žáků bylo těžké sestavit tým ani přípravka na tom nebyla lépe. Z malého počtu hráčů bylo ještě několik chlapců nemocných, tak do Telče cestovali jen čtyři ze soupisky. Aby zvládli odehrát čtyři utkání, přišla velká pomoc ze strany Florbalu Telč, který tým doplnil. Pravidla nejmladší kategorie takový postup umožňují. A spolupráce klapala, s výsledky turnaje jsme spokojení. Jedna výhra, jedna remíza a jen těsné prohry dokazují, že se hráči snažili a bojovali na plno. Před sebou ještě mají jeden turnaj na domácí půdě 21. dubna 2024, kde  bychom se měli sejít v kompletní sestavě.

Sestava: Martin Dvořák, Matěj Nováček, Jakub Procházka, Jakub Vít